טיפולי שיניים בהרדמה מלאה

בשני העשורים האחרונים ובפרט בעשור האחרון יש בקרב המטופלים דרישה לטיפולי שיניים בהרדמה מלאה או לפחות בסדציה עמוקה, אי אפשר להתעלם מהעובדה שלרוב האוכלוסייה יש דנטופוביה.

התחלתי לעסוק בתחום רפואת השיניים בשנת 1999 ולא זכור לי מקרה שבו המטופל שישב על כיסא המתרפא לא דאג לומר לי שהוא לא אוהב להיות מטופל אצל רופא שיניים, עצם הידיעה שמטופל צריך להגיע לטיפול שיניים, מחייבת אותו להכנה נפשית במקרה הטוב, כאשר בקרב מטופלים עם רמת פחד גדולה יותר אפילו ההכנה הנפשית לא תעזור, ומאחר שהם לא יודעים שאפשר לעבור תהליך כזה מבלי להרגיש אותו, הם גוררים את ההגעה למרפאה ומגיעים להזנחה גדולה מאוד של השיניים שבאה לידי ביטוי בדרך כלל בכאבים אין סופיים בשלב הראשוני ובשלבים המאוחרים יותר במראה אסטטי לקוי עד לפונקציונליות גרועה בשעת לעיסה. הכרתי לא אחת גם מטופלים שהפסיקו ללעוס ועברו לתזונה רכה קבועה או אף במקרים אחרים בליעה של האוכל.

היום בעידן ה"אינסטנט" המטופלים כבר די מואסים בטיפולים ארוכים וממושכים ורוצים למרכז את הטיפול לכמה שפחות מפגשים. לפעמים יש למטופלים הרגשה שהם נכנסו לקשר מחייב לתקופה אין סופית, על מנת שיוכלו להיראות נורמאלי ולאכול בצורה נורמאלית. לא אחת אני נפגש עם מטופלים שהתייאשו באמצע הדרך, והם משוועים שבעידן טכנולוגי כזה ימצאו מזור לבעיה שלהם.

צפו בד"ר ברון ומטופליו המתראיינים על השתלת שיניים בהליך מקוצר בתוכנית סטטוסקופ ערוץ 13

ויקי, מטופלת שעברה השתלת שיניים בהליך מקוצר, מספרת: "הייתה לי בעיית חניכיים. הגעתי למומחה חניכיים שהמליץ לי לעשות ניקוי עמוק, וזה גרם ליותר נזק. הכל התחיל להתנדנד ופחדתי שהשיניים יפלו. היום אני כבר יכולה לאכול הכל כולל דברים קשים כמו אגוזים ופיצוחים"

טלי מץ, מגישת תכנית "סטטוסקופ" בערוץ 13, בדקה כיצד מתבצע הטיפול בהשתלת שתלים זיגומטיים. צפו בכתבה

לסיכום:

ניתן לבצע את הטיפולים באמצעות סדציה (טשטוש עמוק) או בהרדמה כללית, הטיפול נעשה במרפאה, בליווי רופא  מרדים מומחה עם הציוד הטכנולוגי המתקדם בעולם.

5/5
5/5 ציון מצוין על פי 20 חוות דעת
עפ''י מערכת חוות הדעת של אתר Google Maps

השתלת שיניים בהרדמה מלאה

הרדמה מלאה וההבדל בינה לבין הרדמת טשטוש

מה היא למעשה ההרדמה המלאה ומה ההבדל בין הרדמה מלאה לבין טשטוש (סדציה)? ובכן על מנת לטפל בטיפולי שיניים מבלי להרגיש את נחת זרועו של הרופא, המטופל מורדם על ידי רופא מומחה להרדמה מלאה באמצעות החדרת חומרים מרדימים דרך הווריד. בשלב זה מצד אחד המטופל ישן אך מצד שני נמצא בהכרה מסוימת, כך שהוא מגיב לדרישות של הרופא כמו "פתח את הפה, סגור את הפה". המטופל לא זוכר שום דבר מהטיפול ולא רק זה אלא לרוב הוא אפילו יוצא עם הרגשה טובה וחיוך נסוך על פניו.

מותר יהיה גם לציין שהמטופל יקבל גם הרדמה מקומית רגילה כמו כל טיפול שיניים רגיל רק בשונה מטיפול שיניים רגיל כאן הוא לא יחווה את ההרגשה של דקירת המחט ואת הרגשת החדרת חומר ההרדמה פנימה. יש לציין שלאורך כל הטיפול המטופל יהיה מנוטר באמצעות מד לחץ דם, א.ק.ג ,וסטורציה על ידי רופא מומחה נוסף שנמצא לאורך כל הטיפול ודואג לאזן את הערכים הבסיסים למטופל.

חשיבות איזון המדדים בעת ההליכים הכירורגיים

בקרב מטופלים שלא מטופלים בהרדמה תחת סדציה לא אחת, ובפרט בטיפולים ארוכים, המטופל מתחיל לפתח סטרס כתוצאה מחוויה לא נעימה, כתוצאה מכך בעת ההליכים הכירורגים הוא מעלה את לחץ הדם ואת הדופק, מה שגורם באופן ישיר להגברת הדימום ולפליטת חומרי ההרדמה החוצה. מצב זה מביא לכך שגם הרופא המטפל וגם המטופל נמצאים במצב של חניכיים פתוחות ולא רדומות ולא אחת קורה שהמטופל מרגיש את המשך הטיפול המטופל כמו שלא הרדימו אותו כלל.

מתי מומלץ לבצע הרדמה מלאה?

ישנם מצבים שבהם למטופלים יש פה קטן או שהטיפול מורכב מידי, ולכן יהיה מומלץ לבצע את הטיפול בהרדמה מלאה לחלוטין, הרדמה שבה המטופל לא מגיב כבר לדרישות הרופא כמו "פתח את הפה". למעשה בטיפול בהרדמה מלאה גופו של המטופל משותק והוא נתמך נשימתית באמצעות  מכונת הנשמה. יתרון נוסף בטיפול כזה הוא שנתיב האוויר סגור באמצעות צינור הנשמה ואז גם אין סבירות לבליעת עצמים קטנים תוך כדי הטיפול.

החיסרון בטיפול תחת הרדמה מלאה כאשר המטופל מונשם מתבטא בעובדה שהוא לא מתאים לכל אדם שמטופל במרפאה פרטית, בפרט אם הוא סובל מבעיות סיסטמיות שלא מאפשרות טיפול תחת הרדמה מלאה. חסרון נוסף מתבטא בקימה ובהתאוששות מההרדמה המלאה קשה יותר מאשר מסדציה.

מסקנה

כאשר מציבים חסרון מול תועלת כמובן שהתועלת בהרדמה מלאה מרובה ואין כלל שאלה אם כדאי או שלא כדאי למטופלים שחייבים הרדמה מלאה לבצע אותה.

השתלת שיניים - תמונות לפני ואחרי

פרטי התקשרות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​